Det var på onsdagen beskedet kom: 21-årige yttermittfältaren Arber Zeneli, som av många sågs som en framtida svensk A-landslagsman, väljer spel för Kosovo.

– Det kom som en blixt från klar himmel. Han står fast vid det beslutet och det är bara att acceptera, sade U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson.

På Instagram skriver Zeneli om sitt val.

"Folk tar mig för en svikare, otacksam, luffare. Vilket jag inte bryr mig om, en vacker dag kommer ni älska mig igen då jag frälser favoritlaget som just du håller på", skriver Zeneli och fortsätter:

"Sen finns det änglar till människor som förstår mitt beslut och som även stöttar mig. Ni är guld värda. Jag tog ett beslut och står först för det jag valt. Hata mig, älska mig, ni gör som ni vill, men jag kommer alltid vara samma Arber Zeneli."

Zeneli, tidigare stjärna i Elfsborg och till vardags i nederländska Heerenveen, var med och vann U21-EM med Sverige förra sommaren. Redan då förde Håkan Ericson och Zeneli samtal om landslagsframtiden – samtal som då såg ut att gå i blågul riktning.

"Folk som känner mig vet att jag alltid pratar bra om Sverige, har alltid älskat detta land och kommer alltid att göra det. Landet som tog hand om mina föräldrar när de flydde från kriget, landet som hjälpt mig med det mesta... Men detta handlar om min karriär", skriver Zeneli på Instagram.