Första matchen var chansfattig, mållös och, ja, helt enkelt lite tråkig. Mötet på Santiago Bernabéu var något helt annat – rent av motsatsen till vad Champions League-kvällen på Parc de Princes bjöd på.

Intensiteten var högre och målchanserna desto fler.

Och det var gästande Paris SG som inledde bäst. Inom loppet av några minuter höll Blaise Matuidi, Zlatan Ibrahimovic och Ángel Di María sånär på att sätta in matchens första boll i mål. Men det första och det sista avslutet hamnade rakt på målvakten Keylor Navas medan Ibrahimovics skott strök bortre stolpen.

– Vi gjorde en fantastisk match. Vi gjorde exakt det vi skulle göra och skapade många chanser. Men det är som jag alltid har sagt, de som gör misstagen förlorar, sade Zlatan Ibrahimovic till Viasat.

Nacho avgjorde

Det var precis vad som hände när målvakten Kevin Trapp tog ett felkatigt beslut.

Toni Kroos skott träffade PSG-försvararen Thiago Silva och bollen for mot kortlinjen. Dit sprang Reals Nacho och Trapp. Hemmaspelaren var först till bollen, tittade upp och använde bredsidan för att skicka in 1–0-målet i tom bur efter 35 minuter.

PSG hade lägen att kvittera – Adrien Rabiot träffade stolpen och Edinson Cavanis frilägeschipp rensades bort innan mållinjen – men något mål blev det inte. Real Madrid vann och är därmed klart för slutspel.

– Det var en svår match men vi gjorde mål, tog tre poäng och är klara för slutspel. Det känner jag mig nöjd med, sade Real Madrid-tränaren Rafael Benitez till Viasat.

Förlust för Wernbloom

CSKA Moskva, med Pontus Wernbloom i startelvan, förlorade bortamatchen mot Manchester United med 0–1. Samtidigt vann PSV Eindhoven mot Wolfsburg med 2–0, vilket innebär att Wernblooms ryska klubb halkade ner till jumboplatsen i grupp B.

Oscar Wendts Mönchengladbach tog ledningen hemma mot Juventus men matchen slutade oavgjort, 1–1, efter att Stephan Lichtsteiner kvitterat alldeles före pausvilan. Med Manchester Citys 3–1-seger mot Sevilla är Premier League-klubben klart för slutspel.