Högform mot svacka

När Manchester United kommer till Anfield på måndagskvällen kliver de in i matchen med svag ligaform – samtidigt som de möter ett hemmalag i toppslag.

Manchester Uniteds formkurva i ligan:

Stoke, hemma, 1–1.

Leicester, hemma, 4–1.

Watford, borta, 1–3.

Manchester City, hemma, 1–2.

Totalt: 4 poäng av 12 möjliga.

Liverpools formkurva i ligan:

Swansea, borta, 2–1.

Hull, hemma, 5–1.

Chelsea, borta, 2–1.

Leicester, hemma, 4–1.

Totalt: 12 poäng av 12 möjliga.

Manchester United plockade i somras in José Mourinhos vinnarvana tränarhjärna, Zlatan Ibrahimovics målsinne och innan augustimånad löpte ut hann de också betala en miljard kronor för att få in Paul Pogbas passningsfot.

De investeringarna såg ut att ge resultatmässig avkastning omgående, då laget vann de tre första ligamatcherna, men sedan dess har det gått betydligt tyngre. Och efter bara fyra inspelade poäng på de fyra senaste ligamatcherna börjar United redan halka efter i tabelltoppen.

Tror på projektet

Tre poäng före ligger exempelvis Liverpool – som kan rycka iväg ytterligare vid seger i måndagskvällens stormöte på Anfield.

Men Zlatan Ibrahimovic har fortfarande tro på "projektet" Manchester United, förklarar han i en intervju med brittiska Mirror – där han bland annat avslöjar att han blev kontaktad av Manchester United redan förra sommaren.

"Kommer vinna"

Svensken tror att samarbetet mellan tränare Mourinho och anfallsesset Ibrahimovic kommer bära frukt igen, precis som det gjorde i italienska Inter tidigare i karriären.

– Vi vann när vi var yngre och vi kommer att vinna när vi är lite äldre. Ju mer tid vi spenderar ihop, och ju mer vi tränar ihop, desto bättre blir vi. I slutändan så ser du bara killen som lyfter troféer. Du minns inte spelet, du minns bara pokalerna du lyft, säger Ibrahimovic.