Fakta: Zlatans möjliga flyttar

Zlatan Ibrahimovic har kopplats ihop med en mängd olika klubbar och ligor den senaste tiden. Här är några av ryktena:

Manchester United:

José Mourinho väntas ta över tränarsysslan i Manchester United vilken dag som helst – och portugisen har sedan tidigare ett mycket gott öga för Ibrahimovic, något som skulle kunna öppna för en flytt. United har dessutom möjligheten att möta Zlatans lönekrav. Det som talar emot en flytt är det faktum att Man United inte spelar i Champions League nästa säsong.

Milan:

Zlatan Ibrahimovic trivdes utmärkt i Milan under förra sejouren i klubben, och har flera gånger öppnat för en comeback. Milan är dessutom känt för att ta tillbaka forna storspelare på karriärens höst. Men finns pengarna att betala vad Zlatan vill ha? Och vill Ibrahimovic spela i dagens Milan – som är långt ifrån fornstora dagars glans?

MLS

En flytt till USA är på tapeten. Flera storstjärnor har genom åren gjort resan över Atlanten, för att avsluta karriären i den allt mer populära nordamerikanska ligan. I Ibrahimovics fall har det talats om LA Galaxy – laget med kanske störst tillgångar och bäst status. Det har även ryktats om David Beckhams egenstartade förening i Miami, men det laget kliver in i ligaspelet först om ett par år. Kom ihåg att Zlatan ansökt om arbetsvisum i USA.

Kina:

Den kinesiska ligafotbollen är på ordentlig frammarsch, och kryllar numera av etablerade stjärnor. Dock ingen av Zlatan Ibrahimovics kaliber, än. Här finns onekligen pengarna, och Zlatan skulle få en obestridd status som ligans absoluta mittpunkt. Men räcker det för att locka över Ibrahimovic?

Qatar/arabvärlden

Det är i arabvärlden, och framförallt Qatar, många fotbollsstjärnor rundar av karriären. En flytt till någon av ligorna skulle förmodligen ge Zlatan en astronomisk lön – men kvaliteten på fotbollen är tämligen låg.

Pressuppbådet var stort inför Zlatan Ibrahimovics presskonferens efter fotbollslandslagets träning på Friends Arena. 34-åringen omgärdas just nu av rykten om sin framtid och den kontraktslöse spelaren uppges vara mycket nära en affär med Manchester United.

Rykten som Ibrahimovic svarade både enigmatiskt och bombastiskt på.

– Det finns konkreta offerter från England, Italien och även utanför Europa. Jag lägger allt på bordet när jag väljer att det ska ske något. Det finns många alternativ, säger Ibrahimovic med ett stort leende.

"Bara att trycka på knappen"

Trots att han just nu står utan kontrakt säger han att det inte är viktigt att få klart något före EM.

– Det är bara att trycka på knappen, det finns tid. Jag kan njuta av det ni skriver. Det är mycket som skrivs nu. Det blir roligt att hitta råttan, den som snackar, säger han och tillägger att det faktiskt redan – i praktiken – är klart var han hamnar.

– Jag vill njuta av fotboll. När dagen kommer när jag inte spelar fotboll... det blir det största bakslaget. Den dagen kommer men just nu vill jag bara njuta. Det ska vara rätt val för familjen. Allt som behövs för att kunna njuta på plan och utanför. Jag vet vad jag vill, framtiden är redan skriven. Jag har gjort mitt val. Det gjorde jag för länge sedan.

"Om du vill vinna – ta in Mourinho"

Spekulationerna kring en flytt till just Manchester United har intensifierats eftersom allt tyder på att José Mourinho blir ny tränare i den engelska storklubben. Ibrahimovic hade Mourinho i Inter säsongen 2008–2009 och de har många gånger talat uppskattande om varandra.

– Jag hade en fantastisk tid med honom. När jag lämnade Inter sa jag att vi hade en kort tid med varandra. Huruvida vi kommer att jobba ihop igen får vi se. Jag har pratat med honom varje dag sedan jag lämnade Inter. Jag har en fantastisk relation med honom, konstaterade han, något skämtsamt, men insinuerade att det finns något i ryktena.

– Det är ett bra drag (av Manchester United). Om du vill ha action – då tar du in Mourinho. Jag tror att han är den som kan ta dem tillbaka till toppen. Han har vunnit var han än har varit. Han vet vad han gör. Om du vill vinna – då tar du in Mourinho.

Så har Zlatan Ibrahimovic fått ett konkret erbjudande från Manchester United? Zlatan Ibrahimovic bjuder på sitt största leende för dagen, håller det under tio sekunder tystnad medan han trummar med fingrarna på bordet – och svarar:

– Låt oss se vad som händer.