Fakta: Árnason avstängd

Två omgångar återstår av grupp A i fotbollens Champions League. Malmö FF har Paris Saint-Germain hemma på onsdag och Real Madrid borta den 8 december kvar att möta.

Real Madrid toppar gruppen på tio poäng före PSG på sju poäng. Sjachtar Donetsk och Malmö FF står båda på tre poäng, men det ukrainska laget är just nu trea tack vare inbördes möten. Tredjeplatsen ger spel i sextondelsfinal i Europa League efter nyår.

Mot PSG saknas MFF-mittbacken Karí Árnason, som blev utvisad efter två gula kort borta mot Sjachtar Donetsk. Felipe Carvalho eller Franz Brorsson är alternativen att bilda mittbackslås med Rasmus Bengtsson. I PSG saknas avstängde mittbacken David Luiz.

Malmöanfallaren Nikola Djurdjic har opererat en av sina ljumskar men har gett klartecken för spel. Detsamma gäller vänsterbacken Pa Konate, som haft lårproblem.

I PSG är Marco Verratti osäker på spel (ankeln), enligt Uefas hemsida.

Atmosfären på Swedbank stadion gick inte att känna igen. Malmö FF-spelarna sprang efter Real Madrid-stjärnornas tröjor efter slutsignalen. En stjärnglans som störde, sade tränaren Åge Hareide om 0–2-förlusten i Champions League i slutet av oktober.

– Jag tycker inte att det är så illa som det var mot Real Madrid. Det var mycket värre, säger Hareide inför onsdagens möte med Zlatan Ibrahimovic och hans Paris Saint-Germain.

Från en annan planet

Ibrahimovics stundande hemkomst till Malmö kan inte ha undgått någon. Världsstjärnan har bokat upp Stortorget i centrala Malmö för att visa matchen på en storbildsskärm och han har tagit fram en specialdesignad t-shirt som ska säljas till förmån för en fadder- och mentorverksamhet som är baserad i staden. Ändå är det annorlunda jämfört med cirkus Real Madrid, menar Hareide.

– Det kändes som att Ronaldo kom ner från en annan planet. Men med Zlatan är det mer naturligt. Han är svensk och han kommer härifrån. Men vi snackar inte så mycket om honom, säger han.

Senast föll MFF med 0–4 borta mot ukrainska Sjachtar Donetsk, som MFF slog på hemmaplan. Mötet med PSG är Malmös stora chans att ta ett grepp om tredjeplatsen, som ger en plats i en sextondelsfinal i Europa League efter nyår.

– Vi måste ha oavgjort minst, säger Hareide.

Borta mot Paris blev det en 0–2-förlust och argentinaren Ángel Di Maria satte 1–0 redan i den fjärde minuten när han rann igenom på MFF:s vänsterkant.

– Vi måste hänga på i början. Våga gå fram och störa dem, och våga spela inte minst. Vi kan inte slå bort bollen för ofta här ute.

Kan ta över Danmark

Norrmannen oroas dock av att Sjachtar Donetsk kan skrälla i Lviv mot Real Madrid.

– Men då får vi väl möta en ny tränare när vi kommer till Madrid, säger Hareide och skrattar.

Själv har 62-åringen bekräftat att han blivit kontaktad av danska fotbollsförbundet om att ta över Danmarks landslag. Hans kommentar var dock kort när pressen nämnde att Michael Laudrup sagt att han inte är intresserad av jobbet.

– Okej, sade Åge Hareide.