Specialfylld glass

På Galna Glassens bord av granitsten med en underliggande frys komponeras glass med kundens favoritinnehåll. De mest klassiska smakerna blir helgalna med fyllningar som Delicatobollar, kakor och godis av alla dess sorter att välja mellan.

– Jag bakar in precis vad man vill ha i glassen på bordet. Det som tar för stor plats krossar jag, säger Jennifer Adaimy som jobbar i glassbaren. 

Själva glassen är visserligen god, men det är för den fantastiska showen på granitbordet man kommer hit.

– När man kommer hit på morgonen ser det ut som ett snötäcke, säger Jennifer Adaimy om den granitskiva hon ”bakar” ut glassen på.

För showens skull är glassbaren absolut värt ett besök. Men priserna kan vara lika galna som glassen. ”Supergalen” kostar hela 69 pix.

Var: Gallerian Liljeholmstorget.

Glass med blommor i

Om du trodde att du var udda som precis börjat uppskatta glassar med ostsmak, som mascarponeglass, hade du helt fel. Det allra senaste är glassar gjorda på blommor. Det menar i alla fall Peter Mesch som tillverkar glass på Stockholms glasshus. Extra stolt är han över Smaken ”Toulose” som är ny för i år och tillverkad på viol och karamelliserade syrener.

– Vi är garanterat ensamma om det, säger Mesch.

Och visst finns nyfikenheten bland glassfantasterna.

– Gud ja, det är därför de kommer hit. För att pröva riktigt udda smaker.

Var. Stockholms glasshus, Birkagatan 8.

Lakritsglass är nya vanilj

Bara på tio minuter har flera glassar med huvudingrediensen lakritsglass serverats på glassbaren
18 smaker. Enligt personalen är lakrits en storsäljare som numer är lika vanlig som smakerna vanilj, jordgubbe och choklad.

Signe och Elsa Svensson, som precis fyllt sina bägare med sorten, bekräftar trenden.

– Jag tycker att den är jättegod. Bättre än lakrits-godis, säger Signe Svensson.

Eftersom det inte finns några onaturliga tillsatser i glassen är lakritssmaken grå – inte svart.

Var. Timmermansgatan 15.