TIDSLINJE
Mille Markovic

1961: Mille Markovic föds i byn Kragujevac i dagens Serbien. I boken "Mille Markovic : biografin" från 2012 berättar han att hans första minne är hur hans mamma hittades död, hängande från ett körsbärsträd, i byn. Som ung flyttade han senare till Sverige med sin pappa.

1977: Mille Markovic blir svensk boxningsmästare i bantamvikt. Hans proffskarriär blev inte lika lyckosam. Efter att ha knockat sin motståndare i första matchen blir det oavgjort i nästa match och förlust i både tredje och fjärde matchen. Sedan drar han sig tillbaka 1989.

2009: Markovic döms till fängelse för bland annat olaga hot och ofredande. Han har genom åren även dömts för bland annat misshandel, vapenbrott, narkotikabrott och skattebrott.

2010: När boken "Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken" kom ut hotade Mille Markovic, som var en av bokens källor, att offentliggöra smygtagna bilder på kungen när han festade. När Expressen senare publicerade en av bilderna sa tre experter att den man som påstods vara kungen förmodligen var inklippt i efterhand.

2011: Mille Markovic stäms på 325 719 kronor av Försäkringskassan. Detta då han varit förtidspensionär på såväl del- som heltid och fått ut pengar för det. Men 2008 dömdes han för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott och förundersökningen visade att han fått procent på omsättningen från porrklubbar han arbetat som konsult åt. Enligt Skatteverkets beräkning handlade det om drygt sex miljoner kronor.

2012: Boken ”Mille Markovic: biografin”, skriven av journalisterna Deanne Rauscher och Beata Hansson, ges ut. Den berättar om Markovics liv från första minnet – när hans mor hittades död, hängande från ett körsbärsträd i den lilla serbiska byn där han växte upp – via fosterhemsplaceringar och boxningskarriären till livet som kriminell porrklubbsägare.

KÄLLA: TT, Adlibris, Aftonbladet, Expressen, Boxrec

Polisen har ännu inte gripit någon för dödsskjutningen i Ulvsunda i nordvästra Stockholm på torsdagskvällen. Offret ska vara Mille Markovic, 52, känd kriminell och före detta porrklubbsägaren.

Enligt flera medier ska han ha mördats med fyra skott mot huvudet, och två gärningsmän ska ha lämnat platsen i en vit Toyota av äldre modell med släckta lysen.

Nu kommer uppgifter om att mordet kan ha fångats på film – av Markovics egen övervakningskamera.

Grannar säger till Expressen att Mille Markovic hade satt upp flera kameror på husets fasad, och enligt tidningen satt de fortfarande kvar på torsdagskvällen. En kamera ska ha varit riktad mot bilen där 52-åringen hittades mördad, men det är oklart om den var på och filmade händelsen.

– Polisen vet garanterat om kamerorna, de har varit så mycket i området och cirkulerat, säger en granne till Expressen.

Polisen vill dock inte bekräfta uppgifterna.

LÄS MER: Mille Markovic ihjälskjuten – kan leda till gangsterkrig