Under 7 dagar har praktikanten Alexandra satt sig in i PS4-versionen av Final Fantasy 14: A Realm Reborn. Detta är hennes dagbok.

Nu har min praktik börjat lida mot sitt slut och jag tänkte därför dedikera detta inlägg till en recension av Final Fantasy 14: A Realm Reborn.

Min uppgift här har varit att spela igenom Final Fantasy 14 och skriva vad jag tycker och tänker om spelet ifråga. Det är precis vad jag tänker göra nu i mitt sista inlägg.

För att vara ett MMOspel så är det riktigt underbart (jag är inte världens största MMO-fan tyvärr, jag föredrar linjära rollspel). Det här är verkligen ett spel jag rekommenderar för den publik som är inbitna MMOspelare men också den som gärna vill prova det i alla fall, tro mig, ni kommer fastna.

Spelet har bjudit på en hel del skratt, frustration (mest över systemuppdateringarna), uppdrag och kluriga lösningar, det har också levererat monsterstrutsar, svampar i mängder men alldeles för lite Chocobos, då är jag lite överdrivet svag för de där gigantiska fåglarna.

Även om kontrollerna är lite knepiga eftersom knapparna rent logiskt inte ska kunna räcka till så har Square Enix ansträngt sig hårt för att komma med en kompromiss i form av att du som användare kan anpassa din ”actionpad” och att du har 2 olika actionpads beroende på om du håller in R2 eller L2.

Det finns alltid mycket att göra som spelare, om det så är olika typer av quest eller bara socialisera med andra spelare. Dessvärre kan jag tycka att det är lite svårt att chatta på ps4an över den skrivna chatten, då jag inte haft tillgång till något analogt tangentbord, men det återstår att se om den möjligheten kanske finns.

Jag vet inte riktigt vad mer jag kan berätta för er, spelet är underbart på många olika nivåer, dels de grafiska och dels den story som väntar på mig längre fram.

Det är lite svårt för en ny spelare att etablera sig i ”the realm” först, men när du väl kommit upp till level 10 (vilket du gör rätt fort bara genom att följa uppdragen) så blir det mer spännande och givande att spela vidare.

Mitt tips är att utforska så mycket som möjligt i början, gör guilds och försök komma igång med andra uppdrag innan du går vidare i storyn, bossarna du kommer möta längre fram är inte oövervinnerliga, men det underlättar att ha kommit en bit in i stridssystemet.

Jag vet att jag kommer fortsätta spela vidare på Final Fantasy 14 även efter denna praktikplats och ni som vill hitta mig kan leta efter HeatherXFyle eller Gabriella Coult omkring Gridania området för tillfället.

Det har varit otroligt kul att få genomföra den här praktiken och jag hoppas ni har haft åtminstone hälften så roligt åt att läsa om mitt lilla äventyr som jag hade att skriva det.

Tills dess att vi hörs igen!

Live Long and Awesome