Topp & stopp!

Metro gillar

Att se världen ur ett fisheye-perspektiv. Det tveklöst roligaste objektivet i uppsättningen är fisheye som verkligen fångar betydligt mer än vad den vanliga Iphone-kameran klarar av. Roligare än en selfiepinne.
 
Metro ogillar
Att mobilen blir så klumpig. Det finns inte riktigt något smidigt sätt att bära med sig objektiven, även om de i stället går att fästa i nyckelknippan.
In i minsta detalj

Betyg. 4 av 5.

Pris. 650 kronor.

Vikt. 26 gram.

Objektiv. 1 Fisheye, 1 vidvinkel,  2 makro.

Ingår. Linsskydd, påse som kan användas som rengöringsduk, 3 hängen i olika färger, halssnodd.

Vad är Olloclip?

Det är ett tillbehör till Iphone (det finns även versioner för vissa Samsung-modeller) som gör att du kan ta lite annorlunda bilder. I senaste 4-i-1-paketet ingår ett vidvinkelsobjektiv, ett fisheyeobjektiv och två makroobjektiv. Nyheten är att det anpassats till Iphone 6.

Hur fungerar det?

Det är inte krångligare än att du sätter fast objektiven på mobilen och sedan börjar plåta. Det finns även en tillhörande app med en del extrafunktioner, men den är inte riktigt så användarvänlig som jag hade hoppats.

Men blir bilderna bra?

Visst blir bilderna något förvridna och suddiga längst ut i kanterna men det hör till vidvinkel- och fisheye-perspektivet. Skärpan är ändå bra och objektiven är i många lägen väldigt användbara.

Vad kan de användas till?

Makroobjektiven passar självfallet bäst till extrema närbilder, något som kanske inte behövs på daglig basis. Men för den som har ett behov eller när ett specialintresse så fungerar de bra. Vidvinkeln är desto mer användbar, för att få plats med mer på bilden. Fisheye fungerar utmärkt i groupie- och selfie-sammanhang.

Ger inte fisheye väldigt märkliga bilder?

Visst blir de lite udda men det är samtidigt ett perfekt verktyg för att ta selfiebilder. Supervidvinkeln innebär att du inte behöver någon selfiepinne, en armslängd räcker gott och väl, och du slipper alltså se lika fånig ut när du tar bilden.

I en mening?

Uppdaterat objektivpaket för Iphoneanvändare som vill ta mer avancerade bilder.

►LÄS MER: Test: Olloclip 4-in-1 (tidigare modell)