Topp & stopp!

Metro gillar
Slowmotion. Jaaaaaag fåååååååår iiiiiiiinteeeeeee nooooooog aaaaaaav låååååångsaaaaammaaaaa viiiiideeeeeooooooor.

Metro ogillar
Liten skärm.
Inget stort problem för den som redan använder Iphone, men viljan att byta från Android till IOS 7 minskar i takt med att skärmstorlekarna ökar hos konkurrenterna.

In i minsta detalj

Pris. 6 295 kronor.

Mått. 123,8 x 58,6 x 7,6 mm.

Vikt. 112 gram.

Operativsystem. IOS 7.

Skärm. 4 tum. 1136 x 640 pixlar.

Kamera. 8 megapixel.

Lagring. 16, 32 eller 64 GB.

Vad är nytt i Iphone 5S?

Förutom S:et? Snabbare processor, roligare kamera, ny rörelseteknik, bättre 4G-stöd och fingeravtrycksläsare. Det är några få uppdateringar i samma skal som tidigare.

Är det stor skillnad?

Kamerafunktionerna, med bland annat med slowmotion-inspelning, och fingeravtrycksläsaren är det första du märker, och säkert leker lite med. Båda är väldigt underhållande och det förstnämnda bäddar för en hel del experimenterande.

Gör jag bäst i att välja Android eller Iphone?

Det är, sedan en tid tillbaka, mest en smaksak. Men Iphones skärm har inte vuxit lika mycket som Androidmobilernas. Den insikten känns faktiskt lite dyster när mobilerna ligger sida vid sida. Å andra sidan är jag fortfarande oerhört svag för hur Apple får allt att verka så jäkla enkelt.

Är det värt att uppdatera?

Som vanligt förnyar Apple sina produkter precis lagom mycket för att pryltokiga ska bli alldeles handsvettiga och köa till butikerna. Men övriga behöver faktiskt inte byta upp sig om inte nuvarande mobil börjar kännas gammal. Ett utökat stöd för 4G är å andra sidan ett fint argument för att uppgradera.

I en mening?

Stilren superlur med rolig slowmotion-kamera. 

► LÄS MER: Snabbtest av nyheterna i Iphone 5s

► LÄS MER: Så bra är alla nyheter i IOS 7