Topp & stopp!

Metro gillar

Att Moto G är så billig. Om epitetet prisvärd någonsin varit motiverat så är det i fallet Moto G. 2 000 kronor för en så pass kompetent mobil är ett kap.

Metro ogillar

Att den är något klumpig. En av eftergifterna till det låga priset är mobilens design. Det matta skalet är det inget fel på, men mobilen är lite tjock och klumpig.

In i minsta detalj

Betyg. 4 av 5.

Pris. 2 000 kronor.

Mått.  141,5 x 70,7 x 11 mm.

Vikt. 155 gram.

Skärm. 5 tum. 720 x 1280 pixlar.

Kamera. 8 megapixel.

Obs: I tidningsversionen av denna text publicerades en felaktig prisuppgift om Moto G, även vissa detaljer om mobilen var felaktiga i faktarutan.

Vad är Moto G?

Det är en lite billigare Android-mobil från Motorola som alltså är tillbaka på svenska marknaden.

Har de varit borta?

Ja, men framöver kommer det att dyka upp flera Motorola-telefoner i svenska butiker och om Moto G är något att gå på så är det välkommet återseende.

Vad är bra med Moto G?

Den stora attraktionskraften är det låga priset på bara 2 000 kronor när många telefoner kostar 7-8 000 kronor. Trots den prislappen är det inga större fel på Moto G, den är förvånansvärt snabb, tar bra bilder och kör tacksamt nog en väldigt ren version av operativsystemet Android.

Hur kan den vara så billig?

Skärmen, på 5 tum, har ”bara” en upplösning på 1 280 x 720 pixlar, alltså något lägre än full HD. Mobilen är tjockare, och klumpigare, än de dyrare alternativen. Och kameran är på 5 megapixel. Ingen av dessa eftergifter spelar dock så stor roll för gemene man. Det är inget som stör vid normal användning (förutom möjligtvis storleken).

Vem ska köpa?

Den som inte behöver ha det absolut häftigaste som finns, men som ändå inte vill riskera framstå som en kvarleva från en svunnen tid. Moto G är trots allt ingen knapptelefon med ”Snake” som enda spel. Faktum är att den avskalade versionen av Android gör att mobilen känns fräschare än många Samsung eller HTC-mobiler.

I en mening?

Billig mobil för den som vill kompromissa så lite som möjligt.