Topp & stopp!

Metro gillar
Skärmen. Trots att Apple uppdaterade sin tunnaste dator bara för en vecka sedan är deras skärm inte i klass med denna. 

Metro ogillar
Svåruppdaterad. Datorn har 4 GB internminne som är svårt att uppdatera, eftersom det är fastlött på moderkortet. Det är lite tråkigt.

In i minsta detalj

Samsung 900X3E

Pris. 11 300 kronor.

Mått .  3 13,8   x   12,9   x   2 18,5 mm

Vikt. 1,16 kg.

Skärm. 3,3 tum. 1 920 x 1 080 pixlar.

Processor. Core i5.

Lagring. 256 GB Flash.

Det var mig en tunn dator?
Jovars, Apple var möjligtvis först ut med sin Macbook Air. Men sedan den premiärvisades 2008 har många producerat lika tunna datorer. Samsung var tidigt ute och uppdaterar den med högupplöst skärm.

Hur högupplöst då?
Det är en 13-tumsskärm det handlar om. Nu har den fått full hd-upplösning, alltså 1 920 x 1 080 pixlar. Det är riktigt vasst, även om ljusstyrkan är något svagare än tidigare.

Hur fungerar den med Windows 8?
Vid sidan av de svårigheter jag personligen fortfarande har med just detta operativsystem sköter sig datorn bra. Den har visserligen ingen pekskärm vilket nuförtiden blivit ett minus med tanke på hur Windows 8 har utformats.

Men inga flottiga fingeravtryck på skärmen i alla fall?
Det är en bonus. Problemet är bara att jag gång på gång tar på skärmen av misstag eftersom jag är så van vid pekskärmar. Dessutom hamnar flottfläckarna fortfarande på utsidan av datorn.

Vem ska köpa?
Den som är i behov av bärbar pc med bra prestanda, som dessutom vill ha en skärm anpassad för att se på film eller spela spel.

I en mening?
Tunn och lätt Windows 8-dator med superskärm.