PlayStation 4 har idag fått en ny systemuppdatering, som presenterades av Sony Computer Entertainment Europe under gårdagen. Programvaran går under version 1.70 och tillämpar ett antal funktioner som ska underlätta för PS4-spelarna.

De sociala anslutningsmöjligheterna utökas så att man på enklare sätt kan dela med sig av sina spelupplevelser, samtidigt som programvaran hos PS Vita uppdateras med större integration och bättre kompabilitet med PS4:ans system. Lägg därtill att Playstation App får sig ett lyft i samband med systemuppdateringen, där bland annat stöd för upplösningen hos en iPad tillämpas.

Något som därutöver tillkommer som en ny egenskap är appen SHAREfactory, vilket är PS4:ans egna videoredigeringsprogram med tillhörande filtereffekter, övergångar och teman. Appens verktyg öppnar upp för spelarna att skapa så personliga videor som möjligt, dels genom att lägga in eget soundtrack och genom text- och videokommentarer med bild-i-bild-möjligheter.

Det stannar inte där dock. Efter uppdatering 1.70 kommer möjligheten till automatisk nedladdning av förbokade spel på PS Store, så att det lagom till spelsläpp är klart att spelas. Ibland kommer spelet att kunna laddas ned automatiskt flera dagar i förväg med tiden inställd på när innehållet släpps och tillgängliggörs.

Se fler av funktionerna som tillkommer nedan:

För mer info rörande Sony och PlayStation 4 lär gärna vidare här och här.