Igår hade vi lyckan att träna med kustjägarna på Amfibieregementet i Berga, vilken grej! Det känns som en sådan där “once in a lifetime” upplevelse. Vi mötte upp det andra laget utanför grindarna där vi mottogs av Kristina Swan som är informationschef på regementet, det kan vara en av de coolaste kvinnor jag har träffat. Ganska snabbt insåg vi vad vi gett oss in på. Det var tydliga direktiv, uppställning i raka led, språngmarsch, tidtagning på ombyte till uppställning. Innan vi startade igång gick Andreas Berggren igenom dagens träning. Sedan gav vi oss iväg i dubbla led med en armslängds avstånd i riktning mot stridshinderbanan. I takt så klart!

Väl där fick de klättra i nät, krypa genom tunnlar, hjälpa varandra uppför höga väggar och vada genom vatten. De höll ganska lågt tempo mellan hindren och fokus låg på att genomföra hindren som ett team med en säker teknik. Därefter var det språngmarsch ner till vattnet för att avsluta passet med bålstyrka. Det var underbart att höra att de tänker samma som jag när det gäller att träna bålstyrka i rörelse istället för statiska övningar då det är i rörelse som bålen ska fungera vare sig om du ska fungera i vardagen, försvara landet eller springa Tough Viking.

Det var väldigt nyttigt och lärorikt för laget att få en känsla av hur det kommer att vara under loppet. Nu är vi mer redo och taggade än någonsin. Det sprutade av lycka från gänget när de var klara. Jag längtar efter att få se deras miner när de går i mål efter Tough Viking. Euforia!

Sofie Nässén njöt av varje sekund under träningen och klarade alla hinduerna galant. Med ett stort leende på läpparna skapade hon laganda och dynamik i gruppen. Därför blir hon “dagens doer” och får en fin goodiebag från Rexona.