Deltagare i Tillsammans mot Tough Viking

ANGELA  NAKITENDE

Ålder: 27 år

Starkt psyke

Svag löpare

NATALIA NUNEZ

Ålder: 30 år

Lätt till skratt

Envis

AUGUST STRÖMBERG

Ålder: 27 år

Snabb

Dålig förlorare

Se det tuffa loppet i videon ovan.

Natalia Nunez, 30, August Strömberg, 27, och Angela Nakitende, 27, var Metros drömlag som tillsammans tränade inför det tuffa loppet. Både Angela Nakitende och August Strömberg skadade sig under banan.

– Jag åkte på några rejäla kramper i vaderna och låren redan efter åtta kilometer som jag aldrig har varit med om tidigare. Jag vet faktiskt inte vad det berodde på eller hur man skulle hantera det. Och då har jag ändå sprungit väldigt mycket i mitt liv. Men vi krigade på, säger August Strömberg.

Samtidigt stukade Angela Nakitende foten.

– Det var lite gropigt i gräset. Först vrickade jag till foten två gånger, men den tredje gången föll jag. Jag försökte att inte fokusera så mycket på det, det kändes mer när jag hade kommit i mål. De hindren där man skulle ta sig uppåt och hoppa ner till andra sidan blev svåra eftersom att jag tvungen att ta emot med foten. Men på det stora hela så var det mer kul än jobbigt.

Trots det var de fast beslutna om att ta sig i mål – någonting de lyckades med.

– Vi gjorde det här tillsammans. Två av oss skadade oss på vägen så vi kunde lika gärna ha brutit det, så det var så kul att vi genomförde loppet, säger Angela Nakitende.

Natalia Nunez, som gick skadefri i tävlingen, instämmer.

– Skadorna påverkade förstås loppet. Men vi gjorde det som ett lag och det är det viktigaste. Jag är så nöjd med att jag inte blev skadad eftersom det var min stora noja inför det här.

Tough viking är något som de alla kan tänka sig att prova på igen.

– Absolut, det har varit så kul att få ta del av det här. Det fanns inte på kartan att man inte skulle i mål, säger August Strömberg.