I dag startar årets upplaga av den fyra dagar långa Hem & Villa-mässan. 350 utställare kommer att fylla Stockholmsmässan i Älvsjö med inspiration och produkter inom områden som inredning, kök, badrum, förvaring, hemelektronik, spa och pool, samt nybyggnation.

– Sjuttio procent av våra besökare kommer för att få inspiration och det har vi tagit fasta på med årets tema som är ”boendedrömmar”. Man ska kunna komma hit med drömmar och förverkliga dem – men även gå härifrån med nya drömmar, säger Maria Torén, projektledare och vd för Hem & Villa Europa som arrangerar mässan.

TRENDER FRÅN ÅRETS MÄSSA

Äntligen mer färg

Under många år har neutrala färger dominerat. Men nu vågar vi äntligen använda mer färg. Orange är höstens hetaste inredningsfärg – varför inte på en lampa eller en heltäckningsmatta?

Furudrömmar

Många minns furuinklädda hem med fasa, men nu är träslaget tillbaka, enligt Maria Torén. Trämöbler är en trend som håller i sig. Vilket träslag som helst funkar, men gärna furu.

Vågat badrum

Maria Torén säger att svenskar är försiktiga när det gäller badrum. Men nu börjar man även bryta av lite. Även svart har blivit populärt – det finns till och med svarta badkar nu.