100 procent festival:

50 procent musik

25 procent  hångel

25 procent öl

 

Fakta

Namn:  Josefine   Jinder

Ålder: 27

Bor: Midsommarkransen

Familj: Nej. Jag är singel, skriv det. Det är viktigt för de 25 procenten  hångel . Desperat! Öppen för allt!

Lyssnar på: Noice. Min nästa singel är väldigt influerad av dem. Jag saknar den svenska synten.

Aktuell: På Linne-scenen klockan 17.45 i dag lördag

Det har inte ens gått ett år sedan den självbetitlade debuten på svenska – som i februari belönades med en grammis för årets pop, ”den står i studion, jag vilar blicken på den när jag inte lyckas” – men redan är Little Jinder på gång med en ny. Det som hittills har släppts officiellt är singeln ”Sommarnatt” som kom i början av juni.

- Jag och Fiona Fitzpatrick gjorde den tillsammans. Den bara kom till, precis som ”Vita bergens klockor”, och vi blev klara på fyra timmar. Det var en rolig process, jag har så svårt att göra glad musik, säger Josefine Jinder som hon heter utanför scenen.

Little Jinder är dock glad när Metro träffar henne, och som vanligt väldigt öppen. Vilket hon fick uppleva hos Filip och Fredrik inte passar sig, enligt somliga.

- Jag fick så mycket hat att det var helt sjukt. Jag förstår ju hur det fungerar, det var för att jag tog plats och pratade och det får ju Sverigedemokrater och kvinnohatare att sätta i halsen, men det var väldigt bisarrt att vara måltavla för dem. Är lite chockad fortfarande över att man ska behöva förhålla sig till att folk tar sig friheter att skriva elaka saker för att man får utrymme. Fatta vad jobbigt för tjejer i mycket offentlighet, säger hon

*Läser du om dig själv?

- Inte skvaller, jag är inte intresserad av Flashback. Men tyvärr händer det att jag läser recensioner, önskar att jag inte var så nyfiken eller lade vikt vid det men det är svårt att inte bry sig. Det är en person som tycker. Den enda jag lyssnar på i Sverige är Fredrik Strage eftersom det är få som är lika kunniga. I övrigt försöker jag läsa dem som tycker om det.

I höstas hade Little Jinder börjat vänja sig vid att stå på scen, och nu har hon till och med börjat tycka att det är roligt. Till viss del tack vare teveturnén tillsammans med Markus Krunegård som visades på SVT Play under försommaren.

- Det fick mig att mjukna en aning. Och nu när jag har ett band, sex pers i crewet, är det som att åka på kollo och spela. Festivalspelningar är roligast för alla är genuint musikintresserade och allt runtomkring är roligt med peppig stämning, säger hon.

*Varför gjorde du programmet?

- Jag vet vad Agnes-Lo Åkerlind och Henrik Burman har gjort tidigare och det kändes som en kul grej. Inte för att jag kände efter innan jag tackade ja. Det var både kul och påfrestande att spela in, det är en väldigt speciell situation. Som att bli iakttagen på ett obehagligt sätt. Men kul.