Två män åtalas nu för grovt narkotikabrott efter att polisen upptäckt cannabisfarmen.
Två män åtalas nu för grovt narkotikabrott efter att polisen upptäckt cannabisfarmen.

Polisen slog till mot ett öde hus och hittade en "cannabisfarm" med 96 cannabisplantor, varav man kunnat framställa 10 kilo cannabis. Två män åtalas nu för grovt narkotikabrott varav den ena mannan hävdar att han odlade enbart för eget bruk.

Utredningen började under förra året med att polisen i en telefonavlyssning i en annan utredning, flera månader tidigare, fått tips om den misstänkta narkotikaodlingen. Det skriver nwt.se.

Polisen inledde då både nya telefonavlyssningar och en omfattande spaning, bland annat mot ett öde hus utanför Filipstad som en 40-årig man nyligen köpt.

Inuti huset fann man rena ”cannabisfarmen” då hela övervåningen användes för att odla cannabis.

LÄS MER: Rekordhög användning av cannabis i Sverige

96 cannabisplantor

Bland annat hittades 96 cannabisplantor, odlingsutrustning, värmelamporm ventilations- och bevattningssystem.

I våras förra året kunde två män gripas och häktades misstänkta för inblandning i odlingen, en numera 34-årig man respektive den 40-årige husägaren.

Enligt åklagaren som driver förundersökningen handlade det om cannabis på en torrvikt 2,4 kilo, varav man kunnat framställa 10 kilo cannabis.

LÄS MER: Cannabis växte i kommunens blomkruka

40-åringen: Odlade enbart för eget bruk

I förhör med polisen har 40-åringen till en början förnekat att han haft någon kännedom om någon narkotika i hans eget hus över huvud taget.

Men när han konfronterades av polisens fynd erkände han narkotikabrott men hävdade han att han odlat cannabis enbart för eget bruk.

Även 34-åringen nekar till all form av inblandning i cannabisfarmen.

De båda männen åtalas nu för grovt narkotikabrott på grund av odlingen. 40-åringen åtalas även för ringa narkotikabrott och dopningsbrott genom av eget innehav av sådana preparat.

LÄS MER: Fängelse för män bakom knarkfabrik

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om polis cannabis