Krögaren Andreas Hedlund och gänget vid äggrestaurangen Eggsic är riktiga äggfantaster. I år får de dock inte möjligheten att slå på stort under påsken.
Krögaren Andreas Hedlund och gänget vid äggrestaurangen Eggsic är riktiga äggfantaster. I år får de dock inte möjligheten att slå på stort under påsken.

Påsken är som bekant högtiden då vi svenskar äter som mest ägg. Men lagom till långledigheten har Stockholms första äggrestaurang råkat ut för ett rejält bakslag.

Foodcourten mitt i centrala Stockholm där äggrestaurangen Eggsinc ligger tvingas nämligen hålla stängt – hela påsken.

– Det är nästa lite tragikomiskt, säger krögaren Andreas Hedlund till Metro.

Till Stockholm Direkt, som var först med att rapportera om nyheten, har han sagt att "det är som att vara jultomten och inte få jobba på julafton”.

Och visst blev de lite besvikna över att de måste hålla stängt under årets mesta äggätarperiod.

– Vi ligger ju i en foodcourt med fyra andra restauranger, men vi som tycker att det är årets höjdpunkt blev ju inte lika glada så klart. Vi kan bara hoppas att vi till nästa påsk har ett till ställe där vi kan hålla öppet. Vi älskar ju påsken, säger Hedlund.

Sara Ribenfors på hyresvärden Panini skriver i ett mejl till Stockholm Direkt att öppettiderna generellt styrs utifrån efterfrågan. Eftersom en stor del av kunderna försvinner under helger och röda dagar har de därför beslutat att hålla stängt.

Trots att Andreas Hedlund och Eggsic hoppats på en äggstinn påsk är de inte förkrossade över beskedet.

– Hade det varit så att det bara går att hålla öppet en liten del av restaurangen så hade det varit jättebra. Vi skulle gärna vilja prova, men nu får vi inte chansen i år, säger han.

Från långfredag till annandag påsk håller de stängt, sedan är det åter fritt fram att äggfrossa.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset