Paret vann nästan 562 miljoner kronor på Eurojackpot.
Paret vann nästan 562 miljoner kronor på Eurojackpot.

Ett par i 65-årsåldern har kammat hem den största svenska spelvinsten någonsin. De vann nästan 562 miljoner kronor på Eurojackpot.

Svenska spel försökte nå mannen, som spelade Eurojackpot för 50 kronor, under helgen men fick kontakt först på måndagen. När mannen svarade var den första reaktion förvirring, chock och ett glädjetjut.

– Han frågade mig om jag var nykter och om det jag berättat verkligen var sant, och det var det ju, säger Pierre Jonsson, vinnarambassadör på Svenska Spel Tur, om mannens reaktion i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Tre mångmiljonvinnare berättar: Så blev livet efteråt

Skrattade hela samtalet

De två rader som mannen spelade med bygger på födelsedagar och turnummer samt ett antal siffror som datorn valt ut, enligt Svenska spel. Den osannolika mångmiljonvinst på nästan 562 miljoner kronor är den största spelvinsten någonsin i Sverige.

När vinnaren fick beskedet hade han, enligt Svenska spel, mycket svårt att ta in vad det var han precis hade fått höra och han skrattade under hela samtalet.

– Det är förståeligt att man inte kan ta in ett sådant här besked ordentligt när man spelar för 50 kronor och vinner nästan 562 miljoner kronor. Dessutom hade han och hustrun bara spelat Eurojackpot i ett år, säger Pierre Jonsson.

LÄS MER: Det här innebär omregleringen av spelmarknaden

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om spel