Kvinnans jobbstatus ändrades till "hora"

TT

Flickvännen hade gjort slut per telefon och mannen var förbannad. Han loggade därför in på hennes Facebook och ändrade hennes profilbild till en bild på hennes nakna underliv. 

Flickvännen hade gjort slut per telefon och mannen var förbannad. Han loggade därför in på hennes Facebook och ändrade hennes profilbild till en bild på hennes nakna underliv. Kvinnans jobbstatus ändrades samtidigt till ”hora”. 

”Det var en rolig grej”, säger han i förhör.

Nu döms 20-åringen vid Helsingborgs tingsrätt till dagsböter för grovt förtal och sexuellt ofredande. 
”Försåtligt och fult”, kallar rätten mannens agerande. 

Enligt domen har kvinnan omkring 500 vänner på sitt Facebookkonto, allt från familj till arbetskamrater, som alla fick ett meddelande om att hon bytt profilbild. Kvinnan berättar i förhör om att hon fick flera förfrågningar från sina vänner om varför flera intima bilder på henne plötsligt låg ute på kontot. 

Den nu dömde 20-åringen har nekat till brott och menat att någon av hans vänner som delar hans nätverk kommit åt bilderna och lagt ut dessa. Hans förklaring håller dock inte, menar rätten, och hänvisar till ett flertal sms som mannen skickade till exet kvällen innan. I sms:en hotar han med att lägga ut bilderna och klargör att han anser sig ha ett motiv för att hämnas på kvinnan. 

”Testa stoppa mig! Gav dig 2 h inte ett ord….du ville visa..för sent allt går upp på 4chan imorgon…så fler kan runka till dig än X”, lyder ett av sms:en som nu är en del av den fällande bevisningen. 
Kvinnans tilldöms ett skadestånd på drygt 33 000 kronor. 
 
 
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset