Ängelholms ordförande Sten-Inge Fredin.
Ängelholms ordförande Sten-Inge Fredin.

Superettanklubben Ängelholm undviker konkurs, enligt uppgifter till Helsingborgs Dagblad.Därmed kan klubben spela säsongen ut – och övriga klubbar slipper räkna om en ny tabell.– Det är löst, vi fick precis besked. Han (klubbens ordförande Sten-Inge Fredin) berättade att vi kommer att lösa det säsongen ut, säger Ängelholms lagkapten Marcus Bergholtz till hd.se.

Ängelholm har dragits med en knackig ekonomi och i förra veckan såg konkursen ut att vara oundviklig. Klubbens ordförande Sten-Inge Fredin gick förra torsdagen till och med ut med uppgifter om att konkursen var klar. Det var bara att lämna in en konkursansökan till tingsrätten och så skulle Ängelholm inte spela fotboll förrän tidigast nästa år – och då i division 6.

Samma kväll stod det emellertid klart att någon konkursanmälan trots allt inte var på väg till tingsrätten och att hoppet inte var ute för Skåneklubben. Och så blev det trots allt match mot Sirius redan på lördagen.

Samtidigt kom uppgifter om att föreningens mest brådskande skuld, som till stor del handlade om sena löner, uppgick till 850 000 kronor. Spelarna krävde att julilönerna skulle vara betalda senast på onsdag.

Den akuta likviditetskrisen har lösts tack vare att Ängelholm har skrivit ett treårigt samarbetsavtal med en telefonoperatör. Enligt hd.se är telefonoperatören föremål för utredning av Konsumentverket på grund av att många av företagets kunder har anmält att de blivit lurade.

– Vi har gjort en bra deal, så länge man håller sig till den är vi nöjda. Vi lägger inga aspekter på detta, du kan gå in och undersöka många företag, säger Sten-Inge Fredin till tidningen.

– Nu kan vi blicka framåt och lägga det här bakom oss. Nu fokuserar vi på nästa match och att hålla oss kvar i superettan, säger Vlado Zlojutro, medlem i Ängelholms spelarråd, till aftonbladet.se.

Emil Langvad/TT
Ängelholms lagkapten Marcus Bergholtz (till höger).
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset