Novak Djokovic är klar för semifinal i US Open.
Novak Djokovic är klar för semifinal i US Open.

Aldrig har väl vägen fram till en semifinal i US Open varit enklare. För tredje gången i år har världsettan Novak Djokovic tagit sig vidare genom att motståndarna gett upp.I kvartsfinalen var det Jo-Wilfried Tsonga.

Fransmannen tvingades bryta matchen i början av tredje set på grund av knäproblem. Serben hade vunnit de två första med 6–3, 6–2.

– Även utan knäproblem hade jag aldrig kunnat komma tillbaka efter ett 0–2-underläge, säger Tsonga.

Djokovic behövde aldrig spela sin match i andra omgången sedan motståndaren lämnat walkover. Och i tredje omgången tvingades Michail Juznyj bryta matchen på grund av skada redan efter sex spelade game.

– Vid den här tiden på säsongen, med tanke på alla fysiska problem som jag haft, var det här scenariot vad jag behövde och önskade, säger Djokovic.

– Jag har fått många dagar ledigt att vila kroppen. Jag känner mig nu väldigt nära toppformen.

Djokovic vann Australian Open och Franska mästerskapen tidigare i år. Men i Wimbledon åkte han ut i tredje omgången och i OS i första omgången då han hade problem med en handledsskada.

I semifinalen möter han fransmannen Gael Monfils, som besegrade landsmannen Lucas Pouille i kvartsfinalen med 6–4, 6–3, 6–3.

Det blir den tionde raka semifinalen i US Open för Djokovic. Sex gånger under de senaste tio åren har serben nått final, och vid två tillfällen, 2011 och 2015, har han stått som segrare.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset