Det var tidigare i våras som den lilla skogsvägen i Hyltena hade blivit en mötesplats för människor som var ute efter sex. Bland annat porrtidningar och underkläder skärpar ner i skogen. 
Det var tidigare i våras som den lilla skogsvägen i Hyltena hade blivit en mötesplats för människor som var ute efter sex. Bland annat porrtidningar och underkläder skärpar ner i skogen. 

Förra våren besvärades en ridskola utanför Jönköping av hemliga sexmöten i skogen i närheten av ridskolan. Nu har ytterligare en mötesplats för människor som är ute efter sex uppmärksammats, skriver SVT Jönköping.

Det var förra våren som den lilla skogsvägen i Hyltena hade blivit en mötesplats för människor som var ute efter sex. Både grannar och den lokala handikappridskolan Volt stördes av sexmötena – främst på grund av nedskräpning på platsen.

– Jag är ju rädd att eleverna ska få se något de inte ska få se när de är ute och rider, sa Simone Lönander som jobbar på ridklubben till SVT Jönköping.

►LÄS MER: Hemliga sexmöten i skogen stör ridskola

Efter uppmärksamheten städade Jönköping kommun till slut upp i området och sexmötena började avta. Men nu har ett nytt sexnäste uppmärksammats i skogen ovanför Eurostop i Jönköping, skriver SVT Jönköping.

Enligt två personer som SVT pratat med har sexmötena pågått i skogen under flera år. Även polisen känner till området.

– Det är alltid så med sådana här ställen, stänger man ner någon plats så skapas det en ny, säger Mikko Roth är ordförande i länsstyrelsens grupp mot prostitution och människohandel och tillägger:

– Det händer att folk blir erbjudna pengar eller droger för sexuella kontakter. Det kan bli en inkörsport till något mer destruktivt.

►LÄS MER: Läsarnas värsta hyresvärldar: Du får rummet om vi har sex

Därför är det viktigt att det finns en kännedom om att dessa områden existerar, menar Mikko Roth.

– Sedan är det inte så mycket mer att göra än att försöka ha koll, och eventuellt stänga av. Men sådana här platser är förekommande överallt i landet, säger han.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset