Ipad Air – det är Apples senaste tillskott till sitt redan populära utbud. Det var en stolt Apple vd, Tim Cook, som presenterade den nya, lättare surfplattan i kväll.

AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Det tog lite tid för de som hade bänkat sig framför Apples live-sända event. Tim Cook och gänget höll åskådarna på halster i över en timme. Men efter diverse nyheter som handlade om redan befintliga Apple-produkter kom till slut den riktiga nyheten: Ipad Air.

►LÄS MER: Metros prylexpert följde presentationen

En tunnare och lättare version med andra ord som inte heller är lika bred som de tidigare modellerna. Däremot är skärmen lika stor som tidigare. Andra fysiska attribut är en kantlinje som är 7,5 millimeter tunn och vikten har minskats med nästan en tredjedel.

Även en ny version av Ipad mini är på gång. Och, precis som förhandsspekulationerna hade förutspått, har den försetts med en så kallad retinaskärm – precis som Apples övriga Iphones och Ipads.

I en för övrigt ganska långrandig presentation presenterade Apple också sitt nya operativsystem, Mavericks, och dess funktioner i nya Macbook och Mac-Pro. Och för de som går i planer att köpa en ny Macbook kom i går glada nyheter. Priset har nämligen sänkts med cirka 200 dollar.

► LÄS MER: Sorry Nokia, alla vill ha en Ipad Air

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset