Carolina Klüft, fredagens sommarpratare.
Carolina Klüft, fredagens sommarpratare.

Sommarprat, OS-programledare och debut som författare.Carolina Klüft har inget sommarlov, direkt.– Men sen är det bra. Jag ska inte trötta ut folk med mitt ansikte på ett bra tag, säger hon.

När OS-guldmedaljören och den före detta sjukamparen Carolina Klüft nu ska sommarprata i P1 på fredagen så blir det mer än bara idrott.

Det handlar mer om personen bakom idrottaren.

– Det känns jätteroligt att sommarprata, och det känns ganska logiskt att det kommer nu. Min bok kommer i september, och sommarpratet och boken hänger ihop på något vis. Jag kommer att prata en del om hela mig, inte bara om idrottaren. jag har alltid varit ganska tydlig med att särskilja den offentliga och den privata sidan av mig, men nu kommer jag att försöka visa mer av människan Carolina Klüft, säger hon.

Tänker dela med sig

TT: Kommer vi lyssnare bli förvånade över vad som kommer fram?

– Nej, inte förvånade. Det handlar mer om att jag kommer att dela med mig av mina verktyg, hur jag tänker och fungerar.

Carolina Klüft är nu I Rio de Janeiro där hon är en av tre programledare i Viasats OS-sändningar. Efter succén i Sotji för två år sedan är det en än mer laddad som gör sitt andra OS som tv-personlighet.

– Jag är ju inte här för att synas, vi är ju mer ett verktyg för de där hemma som vill följa OS, en megafon. Sen så är det ju självklart att jag blir glad och känslomässigt berörd när någon svensk lyckas.

Hade åkt till Rio

TT: Hur hade du följt OS om du inte jobbat med det?

– Jag hade följt det varje dag, hela tiden. På tv om jag varit hemma, på radion om jag satt i bilen och via morgontidningarna. Jag följer inte vardagsidrotten, men när det är mästerskap och Sverige och OS så tycker jag att det är skitkul. Och jag tror till och med att jag hade åkt till Rio och följt det på plats om jag hade varit ledig.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset