Nu kan du ta bort ditt Facebook-konto utan att lämna några spår. 
Nu kan du ta bort ditt Facebook-konto utan att lämna några spår. 

NÄTET. Det ska bli lättare att tömma och avsluta sitt Facebook-konto. Efter att många användare klagat på svårigheterna att lämna sajten utan att lämna kvar uppgifter om sig själva har Facebook nu valt att förenkla en radering.

I måndags publicerades en intervju i New York Times med Magnus Wallin, grundare av en Facebookgrupp som kräver enklare utträde från sajten. Senare samma dag uppmanade Facebook sina användare att ta kontakt med företaget via e-post för att fullständigt radera sina konton. Igår ersattes uppmaningen med nyheten att en steg-för-steg-guide ska introduceras så att användaren själv kan lämna Facebook.

Fram tills nu har det varit en svår process att avveckla sitt användarkonto på Facebook. Alternativen har varit att endast deaktivera sitt konto, vilket gör att alla dina uppgifter lagras hos Facebook, eller att skriva till sajten och be om att få bli raderad. Då har man ändå varit tvungen att avinstallera alla applikationer och radera sin kontaktlista, en person i taget.

Nu inför Facebook istället en steg-för-steg-guide som snabbt tömmer ett konto utan att några uppgifter om användaren sparas.

Magnus Wallin skriver på Facebook att gruppen han skapat inte bara välkomnar användare som vill lämna sajten direkt, men att ett medlemskap kan underlätta för att få nödvändig information när man väl bestämmer sig för att lämna Facebook. Sedan intervjun i New York Times i måndags har gruppen fått cirka 5000 nya medlemmar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset