Det är inte bara svenska kommuner som har tveksamma slogans i stil med ”Jag är tokig i Säter” och ”Hårda bud i Mellerud”. Den kanadensiska staden Tisdales slogan är så illa att myndigheterna nu överväger att ändra den tvetydiga välkomstfrasen.

AllOverPress/Twitter

Stadens tvetydiga slogan upprör många. 

”Welcome to Tisdale – land of rape and honey”. Så välkomnas besökarna till den kanadensiska lilla jordbruksstaden Tisdale. 

Staden har använt sin slogan i 60 år. Men eftersom budskapet kan uppfattas väldigt fel har myndigheterna nu beslutat att be de 3 200 invånarna om råd om hälsningsfrasen ska få vara kvar eller inte, rapporterar The Star phoenix.

Ordet ”Rape” betyder våldtäkt på engelska. Men i Tisdales slogan refererar det till något helt annat – rapsfrön. Raps odlas i staden och används bland annat för att tillverka rapsolja. 

Men trots det upprörs en hel del människor av att se välkomstskylten med ordet rape, som de menar kan trigga sexuellt våld. Och nu ska invånarna få rösta om stadens slogan ska bytas ut.

Men det är långt ifrån givet att det kontroversiella ordet försvinner från skylten.

– Vår slogan är både känd och ökänd. Det finns dem som hävdar passionerat att den borde ändras medan andra känner lika starkt för att den inte ska ändras, säger stadens ekonomiske utvecklingschef Sean Wallace till CBC News.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset