Katarina Enblad tvingades ha kaninöron på sin karaktär i ”World of warcraft”.
Katarina Enblad tvingades ha kaninöron på sin karaktär i ”World of warcraft”.

”World of warcraft” sätter playboyöron på kvinnliga karaktärer

I rollspelet ”World of warcraft” tvingas kvinnliga spelare denna vecka att bära ”bunny ears” – en klassisk sexsymbol känd från Playboy. Katarina Ekblad, 24, upprörs av detta.

– När jag loggar in tar det bara ett par minuter och sedan har någon satt ett par kaninöron på min karaktär. Kaninöronen är en direkt referens till Playboy. Det känns obehagligt objektifierande och enda sättet för mig att avstå från sexualiseringen är att inte spela en kvinna, säger hon.

Men alla spelare tycker inte som Katarina Ekblad.

– Vissa tycker som jag att det är smaklöst, andra bara att det är roligt och viftar bort oss som rabiata. Vi har försökt nå spelutvecklaren utan resultat och känner att våra åsikter blir ignorerade.

– Vi blir alienerade som kvinnliga spelare; ett av skälen till att jag började spela var att slippa sexualisering. När jag spelar vet folk att jag är en kvinna – men det ska inte spela någon roll.

Metro har varit i kontakt med Activison Nordic, an­svarig för ”World of warcraft” i Norden för kommentar som vidarebefordrar till spelutvecklaren Blizzards huvudkontor i USA – utan resultat.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset