Nashvilles Colton Sissons firar sitt mål i matchen mot Ottawa.
Nashvilles Colton Sissons firar sitt mål i matchen mot Ottawa.

Rookien Pontus Åberg gjorde sitt allra första mål i NHL-ishockeyn när hans Nashville vann över Ottawa med 5–1.

Målet kom i hans tredje match för Nashville i höst. 23-åringen spelade även i två slutspelsmatcher i våras.

Åberg gjorde 3–1 i den 18:e minuten i andra perioden på ett handledsskott.

– Det är jättestort, och ett jättestort mål för oss också, det tredje målet, det gav oss lite marginal i spelet. Men det är alltid något speciellt när spelare gör sitt första NHL-mål. Även nu efter matchen var han ganska uppe i varv. Det är en stor stund, säger målvakten Pekka Rinne till nhl.com.

Svenska assister

Den förre Djurgårdaren, som också spelat en säsong i Färjestad, har spelat i Nashvilles farmarlag i AHL, Milwaukee, de två senaste säsongerna. Han inledde säsongen med AHL-spel och i november blev han inkallad i NHL-laget.

Svenskarna Mattias Ekholm och Filip Forsberg noterades för en varsin assist i matchen.

Nashville-spelaren James Neal gjorde mål i sjätte matchen i rad. I och med det kan han i nästa match slå Nashville-rekord i mål i flest matcher i följd.

Rinne stod över förra matchen, mot Toronto, på grund av en skada på underkroppen, men nu var han tillbaka med besked och räddade 30 skott.

Ottawas forward Bobby Ryan skadades i överkroppen under första perioden och kom inte ut på isen under resten av matchen.

Vancouver vann

Vancouver verkar ha rest sig efter de nio raka förlusterna. Nu har man vunnit tre av de fem senaste matcherna. Det blev 3–2 över Arizona efter förlängning sedan Ben Hutton avgjort 2.34 in på övertiden.

Daniel Sedin gjorde ett mål och en assist till Brandon Sutters mål. Henrik Sedin fick en passningspoäng till brorsans mål och Vancouvers svenske målvakt, Jacob Markström, räddade 34 skott.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset