Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och bandet Bedårande Barn har släppt singeln "Jag tänker be för Sverige", skriver Åkesson själv på sin Facebooksida. Men låtens upphovsman är förfärad.

Låten är en cover på Simon Ådahls bönesång med samma namn, och upphovsmannen är överrumplad, skriver journalisten Emanuel Karlsten på sin Facebooksida.


”Åh kära nån, det känns inte bra. Nu blir jag alldeles orolig här. Det här är ju en bönesång som gäller kristna människor. Faktum är att inget politiskt parti ska ta en politisk poäng på min låt”, säger Ådahl till Karlsten.

►LÄS MER: Jimmie Åkesson festade med Ultima thule


Ådahl menar att Åkesson missförstått vad låten handlar om. 
– Sången handlar inte om det som Sverigedemokraterna står för. Det är bön för att vi ska få tillbaka empatin och medmänskligheten, har Simon Ådahl tidigare sagt till Arbetarbladet.

►LÄS MER: M och KD nobbar Åkessons invit


Jimmie Åkesson hänvisade till "Be för Sverige" i ett Facebookinlägg för några veckor sedan. Simon Ådahl sade då till tidningen Dagen att partiledaren missförstått syftet med varför låten skrevs. De påföljande reaktionerna var så starka att Ådahl var tvungen att ta bort sitt telefonnummer från nätet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik