Jimmie Åkesson och Margareta Larsson. 
Jimmie Åkesson och Margareta Larsson. 

Jimmie Åkessons svärmor lämnar Sverigedemokraterna och riktar samtidigt skarp kritik mot partitopparna Mattias Karlsson och Richard Jomshof.

SD-ledamoten Margareta Larsson har valt att lämna Sverigedemokraterna och blir därmed politisk vilde, detta enligt uppgifter till Expressen.

I en intervju till Expressen beskriver Margareta Larsson hur partiet har en otäck maktstruktur, och hon bävar inför att SD får mer inflytande med denna ledarkultur. Enligt Larsson finns det en omfattande rädsla inom partiet bland medarbetare och ledamöter.

– Det här är en maktsjuka. Jag kan likna det vid en sjukdom som inte går åt rätt håll utan åt det sämre hållet, säger  Larsson till Expressen.   

► LÄS MER: Jimmie Åkesson festade med Ultima thule

Enligt Larsson övervakas personer inom partiet till den grad att  man inte vågar prata öppet med varandra längre, risken för uteslutning är överhängande. 

– Man går och vaktar på varandra, man vågar inte prata med varandra - för när som helst kan ledningens springpojke komma in på kontoret, säger Larsson till Expressen. 

Om SD fortsätter i samma spår tror Larsson att partiet kommer att lösas upp inifrån.  

–  Partiet växer och blir väldigt stort, men med tanke på att man fortsätter i den här riktningen så ser inte jag någon framtid för partiet. Det kommer att lösas upp inifrån av oerhörda konflikter, säger Margareta Larsson till Expressen. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik