Åklagaren gjorde inget fel i fallet med gripandet av de fyra män som misstänktes för att ha planerat ett terrordåd i Nordstan hösten 2010. Det anser Riksåklagaren. Trots att en som greps inte ens var misstänkt. – Det känns för jävligt, säger en av de utsatta.

I medierna kallades han under processen 39-åringen. Två år har gått och minnena av vad som hände den där natten, då beväpnad och maskerad polis stormade hans lägenhet och grep honom, lever fortfarande kvar.

– De gick in och kränkte och trampade på mig inför min fru och mina barn. Men jag har fått vänja mig med att leva med det, säger den i dag 41-årige mannen som misstänktes vara ett vittne till det planerade bombhotet.

De fyra männen som utsattes för dessa misstankar har tidigare vänt sig till justitieombudsmannen, JO, och begärt en utredning om åklagare och polis agerade enligt lagen. 41-åringen visste inte att Riksåklagaren fått i uppdrag att granska åklagarens handläggning och komma med ett yttrande. Men är inte förvånad över vad RÅ kom fram till – att åklagaren agerade rätt.

– De har hållit den linjen hela tiden. De har svårt att stå för sina misstag. Det finns ingen rättvisa, jag saknar ord. Jag är besviken.

Han ger trots detta inte upp.

– De agerade på det här sättet utan grund. De kunde ha ringt på. Hur kan man säga att det är rätt? Jag har kämpat i två år utan resultat. Just nu känns det meningslöst. Men jag hoppas att JO kan fatta ett vettigt beslut som sätter punkt för det hela. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset