Peter Madsen står åtalad för mord.
Peter Madsen står åtalad för mord.

Kim Wall blev antingen strypt eller fick halsen avskuren av Peter Madsen, enligt åklagaren. Det visar stämningsansökan som offentliggjorts, skriver Sydsvenskan.

Peter Madsen plan var att mörda den svenska journalisten Kim Wall. När han tog med henne ut på en ubåtsfärd den 10 augusti förra året hade han förberett sig på att mörda, visar den stämningsansökan som offentliggjordes i dag, rapporterar Sydsvenskan.

Madsen hade även med sig en mängd olika verktyg. Nu är åklagarens bild av händelseförloppet klar. Madsen ska ha bundit fast Kim Wall och förgripit sig på henne innan han dödade henne, antingen genom att strypa henne eller genom att skära av hennes hals, enligt åklagaren.

LÄS MER: Mordåtalade Madsen kan få strängaste straffet

Peter Madsen står åtalad för mord och åklagaren yrkar på livstids fängelse. I december blev den rättspsykiatriska undersökningen klar och den visade att han är tillräckligt frisk för att sitta i fängelse. Men skulle han fällas kan han även dömas till förvaring vilket innebär att han skulle sitta inlåst på obestämd tid.

Det har gått fem månader sedan Kim Wall följde med Peter Madsen i ubåten UC3 Nautilus för att skriva ett reportage. Det var bara Madsen som kom i land dagen därpå. Sökinsatser drog i gång och i slutet av augusti hittades Kim Walls överkropp.

LÄS MER: Otäcka detaljer när Madsen omhäktades

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om sexbrott mord