Åsa ställde sig i Kista Galleria i Stockholm för att knyta arbetskontakter.
Åsa ställde sig i Kista Galleria i Stockholm för att knyta arbetskontakter.

Åsa Hellman, 34, tröttnade på att sitta hemma och vänta på att arbetsgivaren skulle ringa henne – i stället begav hon sig ut på stan för att söka jobb. – Man måste våga för att vinna, säger hon.

Besökare i Kista galleria i Stockholm möttes i tisdags av en ovanlig syn. Utanför en klockbutik stod Åsa med ett hemgjort plakat i handen: ”Arbetslös IT-tjej söker jobb som CRM-ansvarig/ CRM-administratör. Anställ mig”.

– Jag hade läst om en kille som gjort samma sak så jag tänkte att det kunde vara ett bra sätt att marknadsföra sig själv på, ett sätt att sticka ut ur mängden. Och i Kista galleria finns det ju väldigt många it-företag säger Åsa, som nyligen blev klar med sin utbildning Affärsutvecklare IT-lösningar.

LÄS MER: Mia, 41, saknar jobb och bostad – står mitt på stan ​

Åsa som tidigare varit arbetslös vet hur lätt det kan vara att bli bortvald i ansökningsprocessen.

– Arbetsgivarna får så många mejl och det finns alltid någon som har mer erfarenhet än en själv. Därför ville jag testa om det här kunde funka, säger hon.

Och det gjorde det. Efter sex timmars marknadsföring gick hon hem med 10 visitkort och cirka 20 nya kontakter. Många nyfikna gick fram och ställde frågor. De flesta var positiva till hennes aktion.

– En kvinna frågade om hon kunde få ta ett foto på mig och sprida min ansökan på sociala medier.

Nu har flera personer på Facebook hyllat Åsa för hennes mod och engagerat sig för att hjälpa till i hennes jobbsökande.

LÄS MER: Civilingenjören letar jobb med plakat​

– Det känns väldigt kul med uppmärksamheten men ovant. Jag är bara en helt vanligt tjej som vill ha ett jobb. Men om det här kan inspirera andra till att hitta alternativa sätt att hitta jobb på, så är det ju jättebra.

Har du ett jobb åt Åsa? Då kan du nå henne här.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Jobb