Åsa Regnér återvänder till FN.
Åsa Regnér återvänder till FN.

Sveriges barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) hoppar av från sin post. Orsaken är att hon har fått ett toppjobb inom FN:s kvinnoorganisation.

Regnér sökte positionen som biträdande chef för UN Women i december och nu har hon fått besked av av FN:s generalsekreterare att hon får jobbet.

Regnér har arbetat för FN-organet tidigare, men lämnade sitt dåvarande jobb efter valet 2014 för att bli jämställdhetsminister i den nya regeringen. Nu ser hon fram emot att jobba för världens flickor och kvinnor igen.

LÄS MER: Regnér söker toppjobb i FN

– Det är ett engagemang som löpt som en röd tråd genom hela mitt liv, säger hon Aftonbladet.

Nu väntar flytt till New York för Regnér med familj. På den nya positionen i FN:s högkvarter kommer hon att särskilt ansvar för jämställdhetspolitiken.

– Jag hoppas på engagemang i kvinnors och flickors rättigheter och att, den dag när jag lämnar jobbet, ska fler länder ha investerat i flickors och kvinnors rättigheter, och i FN:s arbete för de här rättigheterna. Jag hoppas också att barnäktenskap ska ha minskat och att hedersrelaterat våld och våld mot kvinnor ska minska i världen, säger hon till Aftonbladet.

LÄS MER: Regeringen tog emot kravlista från metoo-rörelsen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset