Henrik Stenson väntar på bättre väder i PGA-mästerskapen.
Henrik Stenson väntar på bättre väder i PGA-mästerskapen.

Ett åskoväder stoppade spelet i PGA-mästerskapet i golf på lördagen. Bara 37 av 86 spelare hann spela klart tredje rundan. Spelet återupptas på söndagsmorgonen.– Det kommer att bli en lång dag, säger Henrik Stenson.

Spelet i PGA-mästerskapen i golf, årets fjärde och sista herrmajor, avbröts på grund av åska.

– Banan ser ospelbar ut. Allt är under vatten, oavsett om blixtarna upphörde eller inte, säger Robert Streb, som är i delad ledning efter fredagens rekordrunda.

Streb, som leder tillsammans med Jimmy Walker, jagas av bland annat australiska Jason Day och svenske världsfemman Henrik Stenson, och samtliga var bland dem som inte hann ut på lördagen.

Stenson, som ligger femma och siktar på sin andra trofé i följd efter segern i British Open, är totalt sex under par efter två dagars spel på Baltusrol-banan i Springfield, New Jersey.

– Du måste bara få en god natts sömn och se till att äta tillräckligt och dricka mycket under dagen, för det kommer att bli en lång dag. Det är normalt sett huvudet som ger upp före kroppen, det är vanligtvis inte några problem för kroppen att spela två rundor golf, säger Stenson.

David Lingmerth har gått de första nio hålen på par och är totalt två under. Alexander Norén har fått en jobbig start. Han har tappat två slag och är på par efter sex spelade hål.

Spelet är tänkt att återupptas på söndagsmorgonen klockan 7, lokal tid, och målet är att tävlingen ska kunna avslutas samma dag. Men mer åskoväder ligger i prognoserna även för söndagen och måndagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset