Två män åtalas vid Göteborgs tingsrätt för våldtäkter som börjat med att offren bjöds på alkohol och droger i krogmiljö. Männen nekar till brotten. Arkivbild.
Två män åtalas vid Göteborgs tingsrätt för våldtäkter som börjat med att offren bjöds på alkohol och droger i krogmiljö. Männen nekar till brotten. Arkivbild.

En man som jobbat som festfixare och en krögare, åtalas för sexbrott mot nio kvinnor som först bjudits på alkohol eller andra droger. Bland annat utsattes två 16-åringar för grova våldtäkter av festfixaren och krögaren, enligt åtalet.

De flesta av brotten har ägt rum i Göteborg, men två skedde i Los Angeles, enligt åklagaren. Alla händelserna började i krogmiljö. I de flesta fall har utredarna hittat bilder från övergreppen i festfixarens dator eller mobiltelefon.

De två åtalade nekar till anklagelserna om sexbrott, men festfixaren erkänner att han utsatt en kvinna för kränkande fotografering.

Polisens utredning startade i mars, då en ung kvinna anmälde att hon drogats och våldtagits i centrala Göteborg. Den unge festfixaren anhölls och är häktad sedan dess.

I mannens mobiltelefon hittades en stor mängd bilder och filmer också på andra övergrepp. Nu har alla offer identifierats, utom en ung kvinna som våldtogs på ett hotell i Hollywood.

På bilder och filmer från 2012 ses två 16-åriga flickor som utsattes för grova våldtäkter vid samma tillfälle sedan de bjudits på alkohol och narkotika. Enligt åtalet begick festfixaren och en krögare våldtäkterna tillsammans.

Totalt åtalas festfixaren för sju våldtäkter, varav två grova, två fall av sexuellt tvång, samt kränkande fotografering.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset