En man köpte en bil av ett par. Han blev dock missnöjd och ska ha hotat paret med pistol för att få pengarna tillbaka eller få deras andra bil. Kvinnan i paret ska då ha blivit arg och diskuterat med männen tills de gav upp, enligt Nwt.

Ett par la ut sin bil för försäljning på nätet. En man i 30-årsåldern köpte bilen men var inte nöjd och började höra av sig om att bilen inte var i det skick som paret lovat, enligt Nwt

Han ska därefter ha dykt upp hos paret tillsammans med en man som kvinnan i förhör beskriver som ”en kopia av den äldre skådespelaren som har huvudrollen i Breaking bad”.

Bilköparen ska ha burit handskar, något som kvinnan uppfattat som märkligt. Hon ska ha frågat mannen om han var där för att mörda dem men mannen ska ha sagt att han ville diskutera bilen. Mannen ska ha velat få tillbaka sina pengar eller få parets andra bil. Enligt åtalet ska han sedan ha dragit upp en pistol, gjort en mantelrörelse och siktat mot paret.

Kvinnans sambo ska ha velat gå med på kraven men kvinnan ska ha sagt nej. I stället ska hon ha bett hon sambon ta med sig deras barn till tvättstugan medan hon fortsätte diskutera med männen. Sambon ska därefter ha sprungit till grannen med barnet.

Kvinnan ska då ha fortsatt diskutera med männen tills de gav upp. Förhörsledaren ska ha frågat kvinnan hur hon vågade varpå kvinnan svarade att hon blev så rädd att hon reagerade med att bli arg.

De två männen är åtalade för försök till grov utpressning. De nekar till brott. 

►LÄS MER: Högskoleprovsfusk marknadsförs öppnare: Pris från 39 000 kr

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott