Åtal: Torterade 81-åring i fem dagar Övergreppen ska ha pågått under fem dagar.
Åtal: Torterade 81-åring i fem dagar Övergreppen ska ha pågått under fem dagar.

Den 55-årige mannen misstänks ha torterat och våldtagit den 81-åriga kvinnan i hennes lägenhet i norra Skåne. Nu åtalas han vid Hässleholms tingsrätt för synnerligen grov misshandel och grov våldtäkt.

De tortyrliknande övergreppen ska ha pågått under fem dagar i februari i år. Enligt åtalet som lämnades in under måndagen är mannen och offret närstående.

Offret ska ha hållits fången i sitt hem under det utsträckta händelseförloppet och våldtagits ett flertal gånger samtidigt som hon misshandlats och hotats till livet.

I samband med en av våldtäkterna ska 55-åringen tagit struptag om offret så att hon svimmat av. Vid det våldtäktstillfället ska mannen även ha använt sig av en träattrapp som tillhygge.

Kvinnans skador har varit livshotande med bland annat blödningar i huvudet, knäckt näsa och ett mycket stort antal hudskador på både huvud och kropp.

Bland bevisen mot mannen finns ett flertal förhör med grannar.

Vice chefsåklagare Eva Norberg åberopar även fotografier som togs i samband med anmälan samt läkares utlåtanden över offrets skador.

Ett flertal av kvinnans grannar har också lämnat vittnesmål över sina iakttagelser.

”Gärningen har varit livsfarlig och är att bedöma som synnerligen hänsynslös dels med hänsyn till skadorna, dels eftersom våldet riktats mot en närstående äldre kvinna i dennes hem, dels att det handlat om ett i tiden utsträckt händelseförlopp där N.N kontrollerat A och begränsat hennes möjligheter att undkomma.”, skriver åklagaren i åtalet.    

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset