En 28-årig kvinna åtalades i fjol misstänkt för att ha lurat flera personer på depositionen för en lägenhet som inte fanns. I väntan på rättegång ska kvinnan ha begått nya bedrägerier och nu åtalas hon igen.

Det var i juli i fjol som den 28-åriga kvinnan från Göteborg åtalades för första gången misstänkt för grovt bedrägeri.

Hon åtalades då misstänkt för att under ett års tid ha lurat 44 personer på sammanlagt 275 400 kronor genom att ta emot förskottshyra för ett andrahandskontrakt på en lägenhet som inte fanns.

Kvinnan häktades aldrig, då det bedömdes att det inte fanns risk för återfall i brott. Men i väntan på rättegången – som ännu inte har varit – ska kvinnan ha lurat ytterligare personer.

Nu åtalas hon igen, misstänkt för grovt bedrägeri och försök till grovt bedrägeri.

Det var under juli och augusti som kvinnan ska ha lurat fyra personer på sammanlagt 17 500 kronor i deposition för en lägenhet i Hjällbo som inte var hennes. Hon ska då ha lagt ut en annons på Blocket under den riktiga lägenhetsinnehavarens namn.

Kvinnan misstänks även för att ha försökt lura ytterligare 20 personer att betala, genom att i SMS och på chattfunktionen AIM uppge att hon hyrde ut lägenheten i Hjällbo i andra hand.

Hon åtalas även för stöld och för två ytterligare bedrägerier då hon ska ha stulit varor för över 2000 kronor i en matbutik och bott fyra nätter på två olika hotell i Göteborg utan att betala.    

Den dubbelt åtalade kvinnan erkänner samtliga brottsmisstankar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset