Den 46-årige mannen och 47-åriga kvinnan står åtalade för mord och misshandel av flera kvinnor.
Den 46-årige mannen och 47-åriga kvinnan står åtalade för mord och misshandel av flera kvinnor.

En man och en kvinna anklagas för att ha torterat och mördat två kvinnor i sitt hus i tyska Höxter. I dag inleds rättegången mot det numera frånskilda paret.

Det började med en alldaglig kontaktannons. "Man född i fiskens tecken, 45 år, 1,86, humoristisk, huslig, söker flyttvillig kvinna för gemensam framtid."

Fem år senare står en 46-årig man och en 47-årig kvinna åtalade i tyska Paderborn misstänkta för två fall av mord och flera fall av misshandel. Det tidigare äkta paret anklagas för att ha lockat kvinnor till sitt hus i den lilla staden Höxter i västra Tyskland, rapporterar Der Spiegel. Där ska de intet ont anande offren ha fängslats och utnyttjats som livegna.

Kvinnorna kedjades, slogs, sparkades och kyldes ned. Två av kvinnorna dog till följd av tortyren, varav en frystes ned, styckades och brändes upp i en ugn. Sammanlagt tror åklagaren att minst åtta kvinnor har kommit i parets väg.

Den otäcka historien uppdagades när 46-åringen och 47-åringen var ute och åkte bil med ett av sina offer, som redan var livshotande skadad. I samband med ett motorstopp bestämde de sig för att ringa ambulansen. Den svårt skadade kvinnan fördes till sjukhus, men avled några timmar senare. På grund av hennes skador inledde polisen en utredning och några dagar senare greps de två.

Domen väntas tidigast i mars 2017.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset