Donald Trump ger nu sitt stöd till representanthusets talman Paul Ryan. Arkivbild.
Donald Trump ger nu sitt stöd till representanthusets talman Paul Ryan. Arkivbild.

Kampen mellan Donald Trump och Hillary Clinton om USA:s presidentpost hårdnar. Trumps stöd i opinionen har nått något som ser ut som bottennivåer. Men det finns också tecken på att Clintons försprång åter minskar.

Efter massiv kritik från sitt eget parti och sjunkande stöd i opinionen meddelade Republikanernas presidentkandidat Donald Trump i fredags att han stöder representanthusets talman Paul Ryan för omval. Trump, som tidigare spätt på splittringen i det egna partiet genom att vägra att ge stöd åt Ryans omvalskampanj som talman, uttryckte samtidigt stöd även för andra republikanska toppnamn som John McCain och Kelly Ayotte.

Efter Trumps hårt kritiserade uttalanden under den senaste tiden har opinionsstödet för honom sjunkit till kanske den lägsta nivån på hela året, rapporterar AFP.

Den tidigare CIA-chefen Michael Morell skrev i ett debattinlägg i tidningen The New York Times på fredagen att Trump rentav "hotar nationens säkerhet".

Men även Demokraternas presidentkandidat Hillary Clintons försprång gentemot Trump har nu gått tillbaka, enligt en opinionsundersökning som presenterades av nyhetsbyrån Reuters i fredags.

Från att för bara några dagar sedan ha ledningen med 8 procentenheter, leder Clinton i den senaste mätningen med bara 3 procentenheter, 42 procent mot Trumps stöd på 39 procent.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset