Bilden visar kistan till den sjuåriga flicka som avled tidigare i december.
Bilden visar kistan till den sjuåriga flicka som avled tidigare i december.

En åttaårig pojke från Guatemala dog i amerikanskt förvar på julafton. Han är det andra barnet som dött efter att ha frihetsberövats av USA:s tull- och gränsmyndighet den här månaden.

Den amerikanska gränsvakten säger att pojken förkyld och hade feber, skriver Washington Post. Först uppgav myndigheten att den åttaåriga pojken hade avlidit på juldagen men de har nu korrigerat händelseförloppet och uppger nu att han dog på julafton.

LÄS MER: Barn skiljs från sina föräldrar vid USA:s gräns – det här är bakgrunden

Pojken, kördes tillsammans med sin pappa, till ett sjukhus i Alamogordo i delstaten New Mexico på julafton men skrevs ut samma eftermiddag. Han fick penicillin och ibuprofen mot förkylningen. Men på eftermiddagen började han att må illa och kräktes och kördes tillbaka till sjukhuset.

Sent på kvällen, strax innan midnatt, dog pojken på sjukhuset.

Den amerikanska tull- och gränsmyndigheten kommer nu att undersöka alla barn som finns i förvar. De uppger inte hur många barn det handlar om men enligt Washington Post kan det handla om tusentals. Några ytterligare detaljer finns ännu inte.

I början av månaden avled en sjuårig flicka från Guatemala ett par timmar efter det att hon frihetsberövats av gränsmyndigheten. Det dödsfallet har inte heller fått någon officiell förklaring.

LÄS MER: Nej, bilden visar inte ett barn inlåst i en bur vid USA:s gräns

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om USA