Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson är en av dem som vill släppa fram Ulf Kristersson (M).
Liberalernas ekonomisk-politiske talesperson Mats Persson är en av dem som vill släppa fram Ulf Kristersson (M).

Åtta av Liberalernas riksdagsledamöter vill släppa fram Ulf Kristersson (M) som statsminister. Det meddelar de i en debattartikel. Samtidigt varnar de för ett samarbete med Socialdemokraterna.

På söndag ska Liberalerna besluta sig för vem de ska släppa fram som statsminister. Nu varnar åtta av partiets totalt 20 riksdagsledamöter för riskerna med ett samarbete med Socialdemokraterna.

”Det bästa för Sverige är att Ulf Kristersson blir statsminister,” skriver L-ledamöterna i en debattartikel i Expressen.

LÄS MER: Ledarskribenter: Annie Lööf, du måste ta ansvar

”Inte förhandla med SD eller V”

Men Moderatledaren ska inte släppas fram villkorslöst, skriver riksdagsledamöterna Mats Persson (L), Gulan Avci (L), Johan Pehrson (L), Allan Widman (L), Juno Blom (L), Robert Hannah (L), Bengt Eliasson (L) och Helena Gellerman (L).

”En moderatledd regering ska inte förhandla med SD eller V. Om en regering lägger fram förslag som strider mot liberal ideologi och inskränker individens grundläggande fri- och rättigheter ska Liberalerna säga nej och då rikta misstroende mot regeringen. Liberaler kan exempelvis aldrig acceptera inskränkningar i aborträtten eller fri media,” skriver de.

Varnar för S-samarbete

Samtidigt varnar de för vad ett samarbete med Socialdemokraterna skulle innebära.

”Om Liberalerna inleder ett samarbete med Socialdemokraterna skapas med all sannolikhet det konservativa block Jimmie Åkesson önskar”, skriver de.

Samtidigt har flera L-ledamöter gått ut med att de vill släppa fram en S-ledd regering.

LÄS MER: Undersökning: Väljarnas förtroende för politikerna rasar

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om politik