Djurgården, i blått, åkte på åttonde raka förlusten hemma mot Rögle.
Djurgården, i blått, åkte på åttonde raka förlusten hemma mot Rögle.

Krisen blir allt djupare för Djurgården i SHL.0–4 hemma mot Rögle var åttonde raka förlusten och innebär att stockholmarna nu har sju poäng upp till säker mark.– Vi behöver här och nu vinna hockeymatcher. Så det är klart att det suger, säger tränaren Robert Ohlsson.

Efter sju raka förluster hade nästjumbon Djurgården chansen att täppa till fyrapoängsluckan upp till Rögle ovanför kvalstrecket. Men i stället fortsätter den mardrömslika starten på säsongen för klubben och nye tränaren Robert Ohlsson.

Förlusten på Hovet var ganska typisk för ett lag som saknar både flyt och självförtroende. Djurgården började bäst, med energi och vilja, och prickade stolpen genom Jeff Tambellini redan efter två minuter. Men utdelningen kom aldrig, trots en spelmässigt mer än godkänd förstaperiod.

Svagt försvarsspel

I stället kopplade Rögle greppet i mittenperioden – och då rasade allt för Djurgården.

Djurgårdens defensiv var stundtals under all kritik och när Rögle bjöds på sitt andra friläge – till råga på allt i numerärt underläge – satte Filip Karlsson 1–0 för ängelholmarna.

– Vi är lite sköra och det märks när de kontrar in målet i vårt powerplay. Vi har svårt att hålla vår struktur, vara tålmodiga och inte gå på kontringar, säger Robert Ohlsson.

Lite senare slarvade Emil Johansson rejält vid offensiv blå linje. Nytt friläge och nytt mål när Sebastian Wännström snyggt lurade bort Mikael Tellqvist i Djurgårdskassen.

Burop från läktarna

Tellqvist, som tidigare i matchen stått för en riktig fantomräddning, släppte kort därefter en billig retur. Inte blev det bättre av att tre djurgårdare såg ut att stå och tänka på annat när Christopher Liljewall tilläts ta hand om returen och skicka in 3–0. Då hördes de första buropen från hemmaklacken, som inte har fått se sitt lag vinna sedan den 6 oktober.

– Kan man önska sig något så är det att vi lär oss något av de här matcherna på hemmaplan, som egentligen har sett exakt lika ut. Vi för spelet men motståndarna kommer hit med lite rånarluvor och kontrar, säger Robert Ohlsson.

Med 0–3 på resultattavlan var Djurgården ett slaget lag och resten av matchen blev mest en väntan på slutsignalen. Alexander Urbom drog på sig ett matchstraff och gjorde uppgiften än mer omöjlig för Djurgården, som släppte in kvällens fjärde mål när Patrick Cehlin hittade den tomma kassen i slutminuterna.

Djurgården spelar sin nästa match först om två veckor, efter landslagsuppehållet.

– Självförtroendet får sig en törn av att förlora hockeymatcher, när du ligger på och inte gör mål och så kontrar motståndarna. Där har vi tagit stryk, så uppehållet kommer lägligt för oss, säger Ohlsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset