Johanna Bundsen ser fram emot EM på hemmaplan.
Johanna Bundsen ser fram emot EM på hemmaplan.

Sverige vill till semifinal – minst – i handbolls-EM.Då skadar det inte att ha en spelare mer än motståndarna.– Vi har en grym åttonde spelare på läktarna, säger målvakten Johanna Bundsen.

"Den åttonde spelaren" är alltså hemmapubliken, först på Hovet och sedan i Scandinavium, som ska bära handbollslandslaget till framgångar i EM. Till premiärmatchen mot Spanien är drygt 6 000 biljetter sålda och bara ströplatser återstår, vilket är ljuv musik i öronen på Johanna Bundsen.

– Att spela mästerskap hemma i Sverige är något man drömmer om att få göra. Publiken kommer stötta oss i alla lägen och det kommer säkert bli grym stämning, säger hon.

Sverige spelar sina tre inledande gruppspelsmatcher i Stockholm och behöver där vara bland de tre bästa för att ta sig vidare till mellanrundan i Göteborg, där semifinalerna och finalen också spelas. Sävehofmålvakten Bundsen tycker precis som förbundskapten Henrik Signell att semifinal är en rimlig blågul målsättning i EM.

Sverige har ett brons från 2014 att försvara, men kanske framförallt ett färskt minne från Rio som man vill radera med en bättre insats på hemmaplan.

– Vi är givetvis väldigt revanschsugna från OS, det var en besvikelse att vi åkte ut i kvartsfinal där, säger Bundsen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset