Tjocka, svarta lösfransar av äkta hår limmas fast på dina egna och blicken blir som ny. Det försäkrar Ayten Karabacakoglu som jobbar på salongen Studio Elite på Birger Jarlsgatan i Stockholm.

– Det har blivit jättepopulärt. Bara under de senaste månaderna har fler och fler kommit för att förlänga fransarna, säger hon.

Sedan en tid tillbaka arbetar hon med en ny metod där flera fransar sätts ihop och klistras fast ovanpå den befintliga fransen. Det gör att resultatet ser mer naturligt ut än tidigare och att ögonfransarna blir så tjocka och mörka att man inte behöver använda någon mascara.

– Tjocka, snygga ögonfransar lyfter ansiktet. Man ser gladare och piggare ut på en gång, säger Ayten Karabacakoglu.

HÅLLER I DRYGT EN MÅNAD
Annaqie Rickman är en av dem som fallit för den nya trenden. Trots att fransarna bara sitter på i 1–2 månader tycker hon hittills att det varit värt de 1 000 kronor som behandlingen kostar. Fast lite konstigt känns det att stiga rätt upp ur sängen med målade ögon, påpekar hon. Den stora vinsten tycker Annaqie Rickman är att slippa hålla koll på om mascaran kladdar ut under dagens lopp.

– Men man ser mycket fräschare ut. Det är väl allas dröm att vakna och se ut som Lucy i "Dallas", säger hon och skrattar.

Behandlingen tar 45 minuter. Därefter får man inte tvätta ögonen på ett dygn – annars finns det risk att fransarna trillar av.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset