Äntligen är filmens absoluta högtid här! Vi ignorerar att terminen inte är slut förrän i januari, börjar med julmyset redan nu och ser fram emot några lediga dagar under filten hemma i soffan. För att du ska kunna avnjuta julklassikerna på bästa ­möjliga sätt har Metro Student valt ut godbitarna – både när det gäller film och innehållet i din snacksskål.

Warner Bros. Entertainment Inc. /MGM
The Hobbit del 3 
Så kommer avslutningen i Bilbo Baggers äventyr tillsammans med Thorin Ekensköld och de 13 dvärgarna. En bättre och mysigare i väntan på julen-bio finns nog inte, så släpp allt och dra med dig hela korridoren/klassen/pluggänget på filmkväll. Går på bio nu.
   
Filmsnacks: Storslagen film kräver stor-slaget snacks. Åk till biografen i tid så att du hinner förbereda dig ordentligt. På menyn bör det finnas en jättestor popcorn, en megaläsk och lite extra smågodis vid sidan av – minst. 
 
The Nightmare ­before Christmas
 Du kanske inte är helt såld på julen och tycker att den mest innebär en massa stök. I ”The Nightmare Before Christmas” får vi följa den sjungande Jack Skellington, kungen av Halloween, när han för-söker förstå och ta över julen. Kanske kan du få inspiration till att -erövra julen och göra den bra på ditt sätt.
 
Filmsnacks: För att undvika jul-överdos kan godisskålen med fördel fyllas av valfria favoriter.
 
Tomten är far till alla barnen
 Julen kan vara jobbig, man ska åka fram och tillbaka mellan familj och släktingar. Kanske har du en tenta kvar att göra och så ska julklapparna köpas på CSN-budgeten. Då kan det vara skönt att se en film där allt inte är helt perfekt. 
 
Filmsnacks: Här rekommenderas ett mer matigt snacks, kanske en liten tallrik med favoriterna från julbordet. Grötsug kan förekomma, så en korv risgrynsgröt i kylen rekommenderas som backup. Denna snackssvit kan med fördel avslutas med en After Eight. 
 
Love Actually 
Det går inte att prata om mysiga julfilmer utan att nämna ”Love Actually”, julfilm-ernas okrönta drottning. Det är likadant varje år, någon gång i början av december kommer suget. Har du inte redan premiärat den för i år så är det dags. 
 
Filmsnacks: Här vill du matcha mysigheten i filmen så mycket du bara kan. Det gör du bäst med glögg/varm choklad, pepparkakor och lussekatter.  
 
Elf
Visst, vi vet att tomten inte finns på riktigt och att det inte är någon idé att skicka önskelistan till Nordpolen. Men, hade det ändå inte varit lite kul om det faktiskt var så? Om du håller med så är den här filmen perfekt för att låtsas en stund.
 
Filmsnacks: Här måste du dra fram allt julgodis du kan hitta, ju sötare desto bättre. Polkagrisar, knäck, skumtomtar, fikonbollar och hela Aladdin- och Paradis-asken. Självklart ska du skölja ner allt med ett stort glas julmust.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset