Det verkar som om Marcus Krüger trots allt kommer kunna spela i World Cup som inleds nästa helg. Här är han i OS 2014 tillsammans med Kanadas Marc-Edouard Vlasic.
Det verkar som om Marcus Krüger trots allt kommer kunna spela i World Cup som inleds nästa helg. Här är han i OS 2014 tillsammans med Kanadas Marc-Edouard Vlasic.

Hoppet har ökat för skadade Tre Kronor-centern Marcus Krüger.Chicagoforwarden reser med ishockeylandslaget till Nordamerika i morgon och kan eventuellt spela i den sista träningsmatchen inför World Cup.

I går sade förbundskaptenen Rikard Grönborg att han inte kunde utesluta att den defensivt skicklige Krüger, som vunnit två Stanley Cup-titlar, skulle kunna missa World Cup som startar nästa helg.

Efter matchvärmningen inför mötet med Finland i kväll var det positivare tongångar.

– Statusen är att det är dag för dag, vi kollar på processen hur han läker ihop och så får vi se var han är någonstans i morgon. Han åker med till USA och vi hoppas att han spelar i nästa match, sade Grönborg.

Han har än så länge inte kontaktat någon reserv för att vara standby om Krüger inte skulle kunna spela i World Cup. Lagen får göra förändringar i sina trupper på grund av skador fram till den 16 september.

Krüger fick en smäll under matchen mot Finland i torsdags och spelade inte i slutet. Enligt Grönborg handlar det om en överkroppsskada, och SVT rapporterade i går att det rör sig om en handskada.

Tre Kronor möter Finland i kväll i Göteborg och reser i morgon till Washington där den sista träningsmatchen inför World Cup spelas mot Europalaget natten till torsdag svensk tid.

World Cup i Toronto börjar för svensk del nästa söndag med match mot Ryssland.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset